2016. április 25., hétfő

Tilda őrület

Nagyon beleszerettem Tilda anyagaiba. Akik varrogatnak mind ismerik szerintem. Nem olcsóak, de szépek. Egy szép színkombinációt rendeltem egy patchwork takarónak. Már sötétedik, így a képek nem igazán adják vissza a valós színeket. Életben sem erős, hanem inkább pasztel színekben pompáznak. 




Vásároltam gombostűket szív fejecskékkel és úgy gondoltam, hogy dukál hozzájuk egy gyönyörű tűpárna is. A Meskán bukkantam rá Kinga csodaszép tűpárnájára.



17 megjegyzés:

Monika írta...

Foltos takaró!!!!!!! Varrni akarok én is!!!! Egy már van, a családfőé, de mindenkinek szeretnék egyet .:)
Nagyon kiváncsian várom a tiédet!!!!!

Névtelen írta...

Az anyagok gyönyörűek, szeretem , hogy T.F. ízléssel válogatja össze őket. (Nem is egy ronda, ízléstelen patchwork takaróval találkoztam :-/ )Most megnéztem a könyvemben, látom, az otthon melege című könyv inspirált. Ezen kiadvány egy nagyon jól sikerült darab, kellemes perceket lehet csak a képek nézegetésével eltölteni...❤️
Szóval a varrásban és a kész munkában is teljen rengeteg örömöd!

Pepi írta...

Hamarosan varrogatok majd, csak még hiányzik 3 mintás anyag hozzá.Igen, az Otthon melege c. könyv inspirált, abba a rongyos takaróba szerettem bele. Bár nem azt a színvilágot vásároltam meg,de ha ez szép lesz, akkor a képen szereplő anyagokból is készítek egyet. Nálam annyi különbség lesz, hogy nem rongyos takarót készítek belőle, nekem azzal fenntartásom van, hogy idővel nem kezd e bomlani majd.Még nem találtam ki pontosan, de valami csipkés díszítést fogok varrni rá. De ez majd eldől, ha a foltokat összevartam. Egyébként kb 15 éve is nekikezdtem egy pachwork takarónak, ami sosem készült el, most is a szekrényben rejtegetem. Talán az unokámnak majd befejezem :)

Monika írta...

Az Otthon melege könyv nincs meg nekem, de rongyos=Rag takarót már varrtam. Nagyon szereti a férjem és az a tervem,hogy a többieknek is ezzel a technikával fogom varrni.Valóban szétjöhet a varrás, de az az én hibám.Javítani pedig könnyen lehet.

Névtelen írta...

Most nézem a könyvet és nekem már van is egy ötletem arra, hogy ne bomoljon, mégis rongyos hatása legyen

Pepi írta...

Nekem van egy imádott táskám, amit iparművész készített. Ha nem érek nagyon sötétben haza, akkor készítek pár fotót róla. Ez egy nosztalgikus, romantikus, rotáska, ami díszített és van "rongyos" díszítő rész is rajta. A megvarrt táskára, utólag varrt rá egy kb másfél cm-es vastagságú englizetlen anyagcsíkot, amit az anyag közepén öltött végig, így ugyanazt a rongyos hatást érte el szerintem.

Névtelen írta...

Várom a fotót!
Én úgy gondoltam, hogy simán összevarrod a négyzeteket, azaz nem egyenként szendvicsnek, hanem a szokásos módon. Elkészíted az egész takarót és a varrásokra -varrás közben ráncolt - pamut danubia szalagot varrsz, és nem lesz rojtos, nem szakad később sem, de a hatás olyan lesz mint amilyet szeretnél.

Névtelen írta...

De Mónikám, Pepi nem attól fél, hogy a varrásnál jön szét, hanem hogy a szegetlen anyag ,azaz a rojtos szél tovább foszlik. Azt meg nem lehet szépen javítani:-/

Névtelen írta...

Így gondoltam, persze itt szatén szalagot használtam, nem pamut danubiát:
http://rozsaporta.blogspot.hu/2015/12/kucko.html?m=0

Pepi írta...

Igen Emőke! Pontosan így gondoltam én is ahogy te írod. Így van az én táskámon is.Készítettem róla fotókat, mindjárt feltöltöm. Először összevarrom a foltokat, aztán majd kiderül hogyan dekorálom. Iszonyatosan tetszenek a pamut csipkék is,ebben is gondolkodom helyenként. Valami nagyon szépet szeretnék alkotni. Holnap megyek még a maradék anyagaimat átvnni, aztán a hétvégén szerintem nekikezdek. Az otthon melege könyvet is megrendeltem, nagyon dícsérik a neten.

Monika írta...

Emőke: ja? Nem a varrásnál? :) Mert a rojtos szél az bizony nem, bomlik tovább. Bár én flanel anyagokból varrtam azt a takarót, az nem bomlik.

Névtelen írta...

Az én értelmezésem szerint: nem :-))))))

Névtelen írta...

Nem fogod megbánni a könyvet!;-))

Monika írta...

ne csábítsatok ezzel a könyvvel! :))))))

Pepi írta...

Mamka! Egy kis ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=Je4eX57jj_w

Monika írta...

:)))))))Éppen most keresgéltem,hogy hol lehet esetleg belekukkantani.:)))))Köszönöm!♥

Triniki írta...

Unas telas preciosas!!!

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...