2016. augusztus 5., péntek

A nyúlbrigád

Újra sikerült hozzájutnom pár szép Beatrix Potteres tányérkához. Lassacskán lesz egy szép kis készletem. Unoka még sehol a láthatáron, de mire megszületik, addigra szép készlet várja majd.










 

5 megjegyzés:

Monika írta...

Jujjj! Most aztán irigy vagyok rendesen.:))))) kedvencem és csodaszép! Jó lenne nekem is szert tennem ilyesmikre.:)

Monika írta...

gyorsan körülnéztem: volt a vaterán,de már elkelt, látom az ebay-en akad több is.

Pepi írta...

Én 3 év alatt szereztem ezeket. Ismerőstől vettem és nem olyan horror áron ahogy az ebayen árulják. Teljesen oda vagyok én is tőlük, bár a történetet csak egyen olvastam el, amit átköltve fogok mesélni a kisgyereknek majd,mert horrornak tünik egy csöppgyerek szemében.Ugyanis óva inti a nyuszi mama a gyerekeit,hogy ne menjenek Mr.McGregor kertjébe, mert a papa is odament és nyúlpástétomként végezte.

Névtelen írta...

Szépek, bizony!
Az átköltéssel nem értek egyet!
A Grimm meséket mind átköltöd?Hófehérke, Piroska és a farkas, és sorolhatnám. Sőt a magyar népmesék, a gyerekdalok is tele vannak horrorral, Katalinka szállj el,Kismalac és a farkasok stb.
Mi is felnőttünk ezeken a meséken és bár nem ismerlek, a blogodból nem úgy tűnik mintha ártott volna neked bármelyik is és te lennél mondjuk Freddie Krüger;-))) csak arra utalok, hogy az erőszak jelen van a világban, a gyerekeket arra kell tanítani, elnagyarázni, hogy ez miért rossz. Hiszen ha a nesékből nem kap egy kezdő adagot, később sokkal rosszabbul vagy sehogy sem fog alkalmazkodni ehez a tényhez.
A rosszaság Nyúl Pétert is így próbálja tanítani az édesanyja: a kész tények elé állítja, hiszen ha mismásol , a nyúlgyerek is sokkal kíváncsibb lesz. Persze, így is majdnem pórul járt, de egy életre eszébe véste édesanyja szavait.
És a mai gyerekek sokkal fejlettebbek gondolkozásmódban és talpraesettebbek mint mi voltunk.
És egy másik gondolat: a lányom mikor elkezdett beszélni 1 évesen, a párom Ganxta Zolee- t hallgatott nem túl csendesen.
A lányom száját talán 2x hagyta el nyomdafestéket nem tűrő szó. Pedig már 20 éves. Szóval a mesék tanítanak. A normális mesék, természetesen nem a nyomi Bogyó és Babócára meg a többi gyerekhülyítő felesleges idiótaságra 0 irodalmi értékkel.
Te nem így gondolod?

Katalin írta...

ahh, pazar

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...