2010. február 13., szombat

HalacskáimEz a kép Metikusnak készült, sajna nem tudtam jobb képet készíteni...Nem jöttem rá, hogyan lehet fotózni egy akváriumot. Az én akváriumom 240 literes, 1,5 m hosszú . Jelenleg 21 zebrasügér lakja. Mind nálunk született már.A sügereket azért szeretem, mert nekem kicsit hasonlítanak a szájuk miatt arra a mesebeli halacskára, aki teljesíti 3 kívánságát annak aki kimenti és megkegyelmez az életén. Sajnos rá kellett ébrednem, hogy naphosszat üldögélhetek az akvárium előtt ezek között nem akad egy sem amelyiket egyetlen kívánságom is érdekelné....4 megjegyzés:

metikus írta...

De jó, kitaláltad a gondolatomat! Akartam kérni, hogy fényképezd le őket :)Tudod mire vagyok még kíváncsi? Hány centisek a halak? Azt olvastam, hogy a hal élete végéig nő, tehát nem csak felnőtt koráig, mint az emlősök. És attól függ, mekkorára nőnek, mekkora a helyük. Az én aksimban sajnos csak 10-12 cm a maximum.

Pepi írta...

Én ezt nem osztom. Nekem a vöröstorkúak sem nőttek nagyobbra 10-12 cm-ernél, pedig rengeteg helyük volt. És ezek is kb. akkorák. Ha tudom majd bővítem még egy képpel, amelyik domináns, az teljesen sárga színű. Csak azt nem tudtam lefotózni.

bolyet írta...

Gyönyörűek a halacskák..!Éppen a napokban "szereltem" le a kislányomat mert folyton azzal nyaggat, hogy szeretne akváriumot.Igaz nekünk is volt kiskoromban évekig de úgy emlékszem, hogy sok gond volt vele..Igazából én hajlanék rá de fogalmam sincs, hogy mivel vagy mennyivel érdemes kezdeni.Esetleg tudnál tanácsot adni?Hát lehet, hogy nem túl szakszerűen kérdeztem!

Pepi írta...

Próbálkozzatok egy kisebb akváriummal, és szelíd halakkal. A sügerekkel kevés hal van amit össze lehet rakni, mert agresszívak és harapdálják a többieket. ami a legigénytelenebb és szép is,a guppi ami sok színben létezik és szapora. Én szerintem egy kisgyereknek kezdésnek tökéletesek...

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...