2011. március 19., szombat

az új lakótárs


Már írtam többször, hogy  a munkahelyemhez közel esik Gabi Boróka Otthonboltja. Általában péntekenként szoktam benézni hozzá és szinte sosem távozok üres kézzel. Pár hete kinéztem magamnak egy kis szépen megmunkált polcocskát, úgy döntöttem a konyhában jó mutatna nálam. A párom szerint ez nem igazán konyhába való, akasztói miatt inkább az előszobába javasolta. 


Én nem hagytam magamat, így a konyhámba került fel. Egyik este Gabika lányom szól, hogy nagyon fura hangokat hall. Olyan kopácsolás féle zörgős hangot, ami egyre erősödött. Nézelődtünk honnan jöhet ez a zaj és rájöttünk, hogy bizony lakója van a konyhapolcnak. Este mikor elcsöndesül minden, azóta is  általában rákezd "zajongani". 


Megtörtént már az is, hogy reggel mikor felkeltem, a fürdőkádban találtam meg a polcot, éjjel nem tudtak tőle aludni és kicipelték.:-) Szú-ra gyanakodtunk de mivel Gabi azt mondja, hogy a polc indonéziából való, nem tudom, hogy arra is létezik szú? Vagy valami más lakója lehet a polcocskámnak?

7 megjegyzés:

csakBea írta...

Nagyon csinos kis polcocska :) Nem lehet, hogy a fűszertartókban bujkál valami?

Pepi írta...

Nem:-))
A kis fűszertartók jelenleg teljesen üresek :-)

Kőrösi Mercédesz írta...

Érdekes, nem hallottam még ilyenről!
De most látom jobbra, h Agatha Christie rajongó vagy - lehet h csak a fantáziád indult el???? ;)
Nagyon helyes a polcotok!

alterego írta...

Kismanók, csak azok lehettek :-)))

Pepi írta...

Mostanában csöndben van :)

Monika írta...

Jé! Ez nagyon fura!Viszont azt tapasztalatból tudom,hogy a szúk éjjel iszonyú hangosak tudnak lenni.:(

Pepi írta...

Márciusban tettem ezt a bejegyzést, de mai napig hallat hangot a polc. Nemcsak este, hanem napközben is :-)Semmi rágásnyom nem látszik rajta, sem olyan csíkok amit a szú szokott rágni. Kíváncsi leszek egyszer mi fog előbújni belőle:-)

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...