2013. december 24., kedd

Karácsony

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!



 Az 1898-as Háztartás című közlönyből egy kedves cikket hozok most.

Babakarácsonyfa

Kis leányok igen örülnek, ha nem csak róluk gondoskodik az angyalka, de babáiknak is hoz karácsonyfát.
Apró vékony ágú fácskát kell választani és azt kőporral töltött cserépbe tenni. (ha  a homokot néha megnedvesítik, a fa hónapokig is eláll.) A cserepet selyempapírossal körültakarjuk. Apró czukrokat ezüstpapírba takarva, nagy átlátszó üveggyöngyök, aranyos csillagok, krepppapírba rejtett édességek és sok fényes angyalhaj képezi a fa díszét. Aranyos dió helyett, aranyos mogyorót, datolya helyett mazsolát lehet fölaggatni. Féltuczat igen vékony gyertyából 12 lesz, ha közepén kettévágjuk, ezeket az ágak végére ragasztjuk, a fa körül a babákat végig ültetjük tiszta új ruhában és ha a kis leány betelt a saját ajándékaival, akkor meggyúl a babakarácsonyfa és azoknak osztja szét az édességet.




3 megjegyzés:

Monika írta...

Pepi!!!! Hihetetlen kincseid vannak!!!!Mostanában ezeket gyűjtöm,gyűjteném.:)
ha lesz időm még, elkészítem a kicsi lányka unokámnak ezt a babakarácsonyt.:)))))
Köszönöm,nagyon sok szeretettel gondolok Rád Karácsony áldott Ünnepén!

Pepi írta...

Drága Mammka!
Én már több éve gyűjtöm a századfordulós újságok egybekötött példányait. Annyi kincs van bennük, hogy hihetetlen! Azt hiszem életem végéig sem fogok tudni mindent megmutatni belőlük. A saját honlapomra pakolgatom, csak nagyon lassan haladok velük. De most az ünnepek alatt remélem lesz időm erre is. :)

Névtelen írta...

Micsoda kincs....És micsoda békebeli hangulat.........csodás!
Békés ünnepet kívánok!

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...