2010. február 4., csütörtök

Altwasser tányérkák






Szeretett Nagymamámnál ettünk sütit mindig ezekből a csodaszép tésztástányérokból. A nagymamám tányérkái ugyanilyenek voltak, csak abban különböztek, hogy a szélein nem ilyen gyöngyházas minta futott végig, hanem világos karamell színű csík. Mikor Nagymamám szegény itt hagyott végleg bennünket, Édesanyámhoz kerültek ezek a kistányérok.



Szerettem volna Keresztszüleimet is meglepni ugyanilyen tányérokkal, mert sokszor emlegetik, milyen szépek is voltak. Sikerült Karácsony előtt az egyik internetes oldalon megtalálnom ezeket a hasonmás tányérkákat. Le is csaptam rájuk azonnal. A bánatom az , hogy csak 4 db tányért tudtam venni és szerettem volna egy 6db-os készletet .



Azóta is nézem mindenhol, régiségboltokban és az interneten is, de sajnos ezt a mintát nem találom. Hasonló rengeteg van amin ilyen jelenetes minta található, de ebből a fajtából nem árul senki. Ha véletlen bárhol látnátok ilyet gondoljatok rám és jelezzétek, vagy ha valakinek lenne eladó, annak is nagyon örülnék. A hátoldalán Tielsch Altwasser felirat olvasható.



2 megjegyzés:

3Gracia írta...

Gondolunk Rád és nyitott szemmel fogunk járni! Nagyon szépek!!

bolyet írta...

De csodálatosak...!Kíváncsi leszek még a családod további kincseire is!
"Adományoztam"/igen én is../ számodra egy Blog díjat, olvashatsz majd többet nálam!

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...