2010. február 10., szerda

Antik könyvvel ajándék virág


Aki a többi oldalamat is látogatja, már tudhatja rólam, hogy gyűjtögetem évek óta a régi könyveket. Van amiket internetes aukciókon, van amiket antikváriumokban vettem. Igazán változó. Főleg a régi helytörténeti és kertészeti könyvek a kedvenceim, de mostanság kacsintgatok régi meséskönyvek felé is.



Két különböző régi könyvem lapozgatása közben vettem észre hogy bizonyos oldalaknál egy egy préselt virág rejtőzik. Mai napig nem vettem ki, azt hiszem én is így adom egyszer tovább őket majd.... Azt el kell hogy mondjam, olyan oldalakhoz vannak betéve, ahol régen élt emberek életrajzai vannak. Talán valamelyik rokont fedezte fel benne aki beletette a virágot....Mindenesetre elgondolkodtató számomra.



A "Régiek" szerették préselt virágokkal jelölni az oldalakat, az én drága Nagyimnak is szokása volt, ő a Biblia lapjai közé rejtette a szárított virágokat.


2 megjegyzés:

Monika írta...

Ezt eddig nem tudtam,hogy virággal jelölték az oldalakat.Mennyivel jobb ötlet,mint behajtani a sarkát.:)csakhát a buszon nincsen nálam virág.:)

bolyet írta...

Nagyon szép kincsecske!Kiskoromban én is tettem ibolyát és árvácskát a mesekönyvekbe!Hol vannak...?!Na majd körülnézek Anyukámnál hátha lapul valamelyikben virágocska!Bár már a könyvek jó részét megkaparintottam már és azokban sajna nincs..!

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...