2010. február 19., péntek

régi könyvek



Ma munka után bevándoroltam a városba , átvenni egy könyvet amit az internetről rendeltem. Mivel a belvárosban van ez az antikvárium, nem tudtam kihagyni hogy körül ne nézzek az üzletben is. Természetesen nem egy, hanem két könyvvel tértem haza.



Az egyik könyvben mesék vannak, nem akárkikről, hanem virágokról. Azt hiszem ezeket a meséket majd mindenki elolvashatja, mert apránként felfogom tenni, ide erre az oldalra. Hosszú mesékről van szó, nem egy perces történetekről 1906-ból. A másik könyvben több minden van, divat, művészet, versek.... Remélem lesz olyan is benne, amit érdemesnek fogok tartani hogy megmutassam itt. Ez a könyv még századforduló előtti, pontos dátumot nem találtam benne, de úgy gondolom 1898-ban adhatták ki, mert tudósítanak benne Erzsébet királynő haláláról is.




4 megjegyzés:

Monika írta...

óóóóóóó! Odavagyok!!!!!Annyira szépek!!!!!Erzsébet királyné pedig valamiért nagyon közel áll hozzám....
Szabad kérdezni? A neten hol lehet ilyeneket rendelni??Nem mintha nem lenne sok könyvem.:))))

Pepi írta...

Azt a könyvet amiben Erzsébet királynő benne van, azt nem a neten rendeltem, de lehet hogy ott is meg tudod venni. Sok antikvárium van a neten, elég annyit a keresőbe beírni, hogy online antikvárium és kidobálja őket. A vaterán is rengeteg régi könyv van fenn. Ha annyira szereted Erzsébet királynét, akkor majd még rakok fel a Róla szóló hosszú cikkből többet is. Rendesen bescennelem a képeket és le tudod majd menteni.

bolyet írta...

Hát ez valami csoda már megint...!Remek érzéked és kitűnő "orrod" van a csodák felkutatásához!Szerintem Ők is vonzódnak Hozzád és tudják, hogy jó helyük lesz!:-))Mi meg gyönyörködünk!A meséket nagyon várom..meg Erzsébet királynőt is mert nagyon érdekel engem is!!Lenyűgöző darabok!

Pepi írta...

Timi!

Holnap megkapjátok az első mesét ígérem. A hóvirágról szól :-)
De vannak a vastagabb könyvben pl. divattanácsok is rajzokkal. Az is jópofa. Meg van egy hosszú cikk a spiritualizmusról is meg a médiumokról. Fura látni, hogy a századforduló előtt is foglalkoztatta az ilyesmi az embereket.Még csak bele kukkantottam, de majd ami érdekes, mindent megmutatok.

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...