2010. június 22., kedd

Soroksári botanikus kert majdnem látogatása

Kicsit meghosszabbítottam a hétvégét és hétfőn szabadságon maradtam. 16 éve lakom Soroksáron, kb. 4 km távolságra a Soroksári botanikus kerttől, de egyszer sem tudtam eljutni oda, mert a nyitvatartása olyan, hogy hétvégén nem látogatható. Gondoltam itt van végre az alkalom és Gabika lányommal meg jó adag elemózsiával útnak indultunk, azzal a céllal, hogy végre megcsodáljuk ezt a területet is . Picit kedvünket szegte, hogy esőre állt az idő, de oda se neki, létezik esernyő is. A botanikus kertbe érve figyelmeztetett a portán egy férfi, hogy ne térjünk le az útról, mert rengeteg a kullancs. Elindultunk a kerti úton, megcsodáltuk a majdnem nyíló yukkákat.

Még egy darabig tudtunk sétálni és végignéztük a virágzó télálló Opuntia kaktuszokat,


majd még egy szomjas pillangót is sikerült lencsevégre kapnom.


Ezután befellegzett a további séta, mert eszméletlen mennyiségű szúnyogcsapat szállt ránk folyamatosan. A fóliasátornál dolgozó kertésszel sikerült még pár szót váltanom, miközben folyamatosan csapkodtam magamat, szinte groteszk filmbe illő jelenet volt. A lányom nagyon derűsnek találta, jókat kacagott rajtam. A kertész megerősítette, hogyha befújtuk volna magunkat valami szúnyog ellenes szerrel, az sem használt volna semmit.Sajnos hiába jutottam el végre a botanikus kertbe, most sem sikerült végignézni.....Viszont maradandó nyomokat hagyott rajtunk ez a rövid séta is. Hihetetlen mennyiségű csípéssel lettünk gazdagabbak. :-( :-)


6 megjegyzés:

csakBea írta...

Ez szívás . Vagy szúrás? :( :)

Pepi írta...

Valahogy úgy :-))

Monika írta...

Ne is mondd!!!!Most,hogy meszelünk,az ablakokat nyitva kell hagyni,azokat is,amiken nincsen szúnyogháló,meg a garázson keresztül közlekedünk sokszor. Este azt hittem idegbajt kapok: ezek a szúnyogok röhögnek a Chemotoxon is.:(

Monika írta...

Pepi,tudom,igen,túl hamar vége van a csodás hétvégének,csak gondoltam ezt most nem írom oda,de már pénteken azon szomorkodom,hogy mindjárt itt a hétfő.:)

Autumn Belle írta...

The yellow cactus flowers are lovely. You even captured a butterfly on it. How wonderful!

Pepi írta...

I also love the butterflies!:-)

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...