2016. január 16., szombat

Várom a tavaszt


Még most múlt el a karácsony, de már lassan itt a február. Nagyon gyorsan repül az idő. Aki pedig imád kertészkedni, már javában tervezgeti idén mit ültet, magot rendel, kertészeti újságokat nézeget. Én legalábbis ilyen vagyok. Megjelenése óta gyüjtöm a Csodakertet, sok antik kertészeti könyvem is van, és időnként külföldi lapokat is megveszek. A botanikai rajzokért pedig egyenesen rajongok.  Kb. 5 éve vásároltam ezt a szépséges kis levéldobozt, ami csodás botanikai rajzokkal van díszítve, hozzávaló levélpapírokkal és ceruzával. 





Tulajdonképpen nem használtam még, az íróasztalomat díszíti. Marjolein Bastin kis naplóját pedig már egyszer megmutattam, abba sem jegyzeteltem még, lehet hogy idén el fogom kezdeni. 




Bár, nemrég egy csodás botanikai kis naplót rendeltem a távolkeletről, amit nemsokára megkapok majd, lehet hogy azt fogom idén teleírni. Ha megérkezik, feltétlen megmutatom, mert egy igazi kis csoda!

 

3 megjegyzés:

Monika írta...

Sárga lettem.:) Én is odavagyok a botanikai rajzokért .:) Csodaszép kincseket mutattál!!!!!!

Pepi írta...

Szeretnék több botanikai díszítést idén tavasszal a lakásban, majd ha siekrülnek megmutatom azokat is.

aranyos fodorka írta...

Nekem már nincs türelmem kézzel írni. Olyan régóta verem a klaviatúrát, hogy el is "rondult" az írásom, néha még én magam sem tudom visszaolvasni, mit firkantottam a papírra.
Ettől függetlenül a szép papírt, borítékot, vagy bármilyen papírárut szívesen fogom kézbe, nézegetem - de már nem használom. Egyedül a karácsonyi kis "cetli" a kivétel, azt még az elmúlt karácsonyon is mindenkinek kézzel írtam meg, nevével ellátva, meg jókívánságokkal, pici rajzzal. De ez a max.

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...