2010. február 2., kedd

Lekváros minibödön



Igaz ezt a szépséget nem most vásároltam, de mielőtt elajándékozom, szeretném volna megmutatni mindenképpen. Ez egy dzsemmes kínáló mini bödön, ilyet még sosem láttam, egyből megtetszett mikor megpillantottam a kirakatban. Egyből édesanyám barátnője jutott eszembe, akinek olyan jópofa kis bolondos konyhája, feltétlen meg kell lepnem egy ilyennel. Úgy volt hogy Karácsony időszakában el tudok jutni hozzá, de sajnos folyamatosan betegeskedtünk családommal, így hanyagoltam a látogatásokat, nehogy valami fertőzést adjak tovább.De a közeljövőben egész biztosan megkapja majd, remélem neki is tetszeni fog.



A papírköntös csak díszítés, a kép kedvéért nem bontottam le róla, azt hiszem így sem takar sokat az eprecskékből, meggyekből és egyéb gyümölcsökből. Az egész kb. 10 cm magas, a reggeli teríték hasznos dísze lehet. Egy család reggeli lekvármennyisége szerintem belefér. És aki nem szereti a lekvárt annyira, talán az is kedvet kap egy kis kóstolóra . A szép részleteket is megmutatom.



A fedele gombján és a hozzávaló kiskanálon is virít egy apró eper.

Nálam telitalálat! Azt hiszem magamat is meglepem egy ilyennel, amíg nem késő.:-)








4 megjegyzés:

3Gracia írta...

Nagyon kis guszta, étvágygerjesztő lehet egy vasárnapi családi reggelinél! : ) Lepd meg magad is!!!

bolyet írta...

De aranyos!Én is el tudnám képzelni az asztalunkon.Azok a kis eprecskék...plussz pont!Nyáron gőzerővel készíted a lekvárokat, dzsemeket?

Pepi írta...

Én csak egyetlen dzsemet csinálok minden évben, az pedig az eperdzsem. Minden évben szedünk szedd magad akció keretén belül és abból mind dzsem lesz. Majd megkapjátok a receptjét ha eljön az ideje, mert nagy sikere van az ismerősök között. :-)

bolyet írta...

Várni fogom a receptet,nagyon kíváncsi vagyok és nem felejtem el!Én "nagy "befőző vagyok hiszen elég sok alapanyag áll rendelkezésre.Szörpök,befőttek, lekvárok,dzsemek, készül mindenféle.

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...