2010. február 28., vasárnap

rózsáim


Marthanak szeretném megmutatni, hogy a rózsákat én is szeretem, de sajnos kevés nyílik a kertemben, mert a mi kertünk nem túl napos. Azért egy kis ízelítő az én rózsáimból....


Create your own on slidelicious.com




Hédi kérdésére, ő az egyik kedvencem, a Queen Elizabeth.






11 megjegyzés:

Martha írta...

Ahhoz képest hogy árnyékban élnek, igen szépek... A fő képeden -rózsaszín- 'The Fairy' szereti a szűrt fényt is, nálam törzses fa egy felnyírt 'Leyland ciprus' alatt.
Nagyon szeretem a blogjaidban -hű vagy mottódhoz- 'anno' illusztrálod régről vett képekkel a bejegyzést. Üdv. Martha

Pepi írta...

Ahol ezek a rózsák élnek foltokban, ott azért van pár órás napsütés mindig,de szerintem még szebbek lennének ha több napot tudnának kapni.

Martha írta...

Hát igen a rózsa 'lételeme' a napsugár. Szerencsés vagyok mert az udvarom reggeltől estig napfényben fürdik. A ház-mögötti rész árnyékos ide is tettem 'Queen Elisabeth' sövényt de csak az maradt életben ami kikandikál a nap felé. A rózsa helyett árnyéktűrőkkel kellene próbálkoznod nagyon szépek a különféle Hosták-árnyliliomok, levelükkel, virágaikkal, díszítenek, páfrányok.Aztán nem tudom savanyú-e a talajod, Rhododentronok, Hydrangeák, fás bazsarózsák- azzal kell próbálkoznod amid van. Mit meg nem adnék egy kis árnyékért...

Pepi írta...

Köszönöm, rengeteg növényem van az árnyékosabb részeken is, ha gondolod nézz be hozzám, van még egy blogom, ami csak a kertemről szól:
http://novenyimado.freeblog.hu/
Várlak ott is szeretettel :-)

3Gracia írta...

Gabi, gyönyörűek a rózsáid! Nagyon szeretem a rózsaszínűt és a fehéret is... és még sorolhatnám. Most idén én is szeretnék ültetni több tövet is, majd kikérem a véleményedet és Martháét is!

Hedvig írta...

Ppi, melyik rózsa a kedvenced?

Pepi írta...

Én főként a fehéret meg a sárgát szeretem. De van egy kedvencem ami hatalmas, mindjárt rakok arról is képet, ő a Queen Elizabeth. Ő rózsaszín :-)

Pepi írta...

Gabi, neked is válaszolok!:-)
A rózsa szerintem nem egy igényes növény. Sok napsütés kell neki, árnyékban nem él meg.Szerintem az agyagos talajban szebb lesz a színe, legalábbis ezt figyeltem meg. Édesanyámék telkén rengeteg rózsa van, többek között olyanok is mint az enyémek, de náluk sokkal élénkebb a színük a virágoknak.

3Gracia írta...

Köszönöm Gabi! Ez jó hír, mert nálunk nagyon agyagos a föld, van napos, félárnyékos, árnyékos hely is , úgyhogy már csak ki kell találni hova tegyem! És hogy milyet? Futórózsa, bokorrózsa... ? A Queen Elizabeth nekem is nagyon tetszik, azt már biztos, hogy veszek!

bolyet írta...

Majd én is mutatok a rózsáimról képet!Fogalmam sincs milyen fajta,fajták/bár sok helyen látni/ de a férjem Nagymamájától vannak valami "parasztrószafélék"/hülyeséget írtam?/csodás az illatuk és 1 nap alatt elmúlnak a virágok:-((én nem bírom ki de tele szoktam hordani a lakást csak sajna pár óra a vázában.
Csodásak a rózsáid!!!

Chosy írta...

Úristen...Györnyörűek!
Gondolom az illatuk is isteni finom..

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...