2010. augusztus 10., kedd

Wachau hajóút

3 napi látnivalóval tartozom, nem volt időm bejegyzést készíteni, minden nap olyan soká értünk haza, hogy nem maradt időm netezni. Most viszont megpróbálom sorban előhozni hol is jártunk.
Tegnap egy kb. 6 órás hajóútra mentünk a Wachau útvonalán. Kremstől indult a hajó és Melkig úszott el, megállva Dürnsteinben és Spitzben is. Az idő gyönyörű volt, a táj pedig egyszerűen csodaszép! Sajnos a képeimmel nehéz visszaadni a látványt, de azért megpróbálom.
A Wachau vonalán hegyek és völgyek váltakoznak, szinte végig teraszos szőlőtelepítések vannak. Ennyi szőlő láttán egyből látni, hogy nagy borvidékről beszélünk.

A nagy sziklás hegyekben várromok,templomok





a partok mentén kis települések vannak.

Ez vidék bővelkedik a látnivalókban.
A Wachau vonalon van egy bűbájos kis település-Dürstein.Messziről megismerni kék templomáról.


Én első látásra beleszerettem, különleges házaiba.


Ha autóval megyünk, ezt a kis települést nem látjuk, szűk utcácskái miatt az autóút alatta,egy alagúton vezet át. Mi is elhaladtunk itt, fogalmunk sem volt, hogy milyen kis gyöngyszemet hagyunk ki a látnivalókból. Már csak 2 napot maradunk, nem tudom lesz e időnk ide még visszatérni, de ha sikerül, akkor a városka belsejéről is hozok fotókat majd.

3 megjegyzés:

csakBea írta...

Irigyellek, olyan szép helyeken jársz! Egyszer voltunk Bulgáriában, Nesebarban , ott voltak ilyen zegzugos , szűk kis utcák, nagyon szép volt.

Kőrösi Mercédesz írta...

Így is gyönyörű, de élőben fantasztikus lehet! Örülök h legalább képeken láthatom:)
Merci

Pepi írta...

Örülök, hogy Nektek is tetszenek a képek, igaz nem a legjobb minőség sajnos mindegyik...
Még pár szépséget mutatok majd.

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...