2010. augusztus 11., szerda

Heiligenkreuzi Ciszterci Apátság



Aki Alsó-Ausztriában jár, és szereti a régi aranyozástól mentes, természetes kőépületeket, azoknak mindenféleképpen fel kell keresniük Heiligenkreutzban a Ciszterci Apátságot. Ez az épület maga a csoda.Túlzott díszítések nélkül is szeme szája tátva marad azoknak akik végigjárják az épületet.


Pár szó magáról az Apátságról:
Az Apátságot Szent Lipót 1133-ban fiának, a boldoggá avatott Otto von Freisingernek sugalmazásár alapította meg, amely 876 éve megszakítás nélkül működik. A rend a 2. legrégebben alapított szerzetesrend a világon. Az apátság a Bécsi Erdő titokzatos szíve. Falai között a természet és a világi kultúra ötvöződik harmóniába. A középkor és a barokk egyesül. Összeolvad a történelmi és a spirituális világ.


Jelmondatuk:
"Patent portae magis cor!"
"Ajtónik nyitva állnak, lelkünk pedig tárva vár!"




Rengeteg képet készítettem, csak idő hiányában ennyit tudtam most feltenni. Utólag bővíteni fogom majd a képtárat! És még mindig maradt mit megmutatnom a nyaralásról.

2 megjegyzés:

Hedvig írta...

Csodálatos hely!

Pepi írta...

Valóban az,aki arra jár, feltétlen meg kell néznie!

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...