2010. január 15., péntek

Joanne Harris-Fran Warde: A FRANCIA KONYHA



Az első bejegyzésemet egy könyvajánlóval kezdeném.




Biztosan sokan ismerik a Csokoládé című filmet, mely Joanne Harris azonos című regényéből készült. Az írónőnek azóta sok könyve megjelent, de sokan nem tudják róla, hogy eredetileg ő szakácskönyv író.





Karácsonyra lepett meg nagyobbik lányom egyik csodás receptkönyvével,ami egy Francia receptgyüjtemény. Raguk, saláták, desszertek mind megtalálhatók benne.






Régi családi recepteket tett közzé ebben a kötetben, csodás képekkel. Nagymamája hagyományos kalácsa és sok más eredeti francia recept is olvasható családi hagyatékából.




Benne van cukrászlányom egyik kedvenc édessége is a Créme brülée amit nap mint nap készít a cukrászdában, de mi is itthon élvezettel fogyasztunk. Ezzel a pár képpel megpróbálok kedvet csinálni még több olvasóhoz.





Nincsenek megjegyzések: