2010. január 24., vasárnap

nyári barkácsterv



Most pakolásztam sorjába a Csodakert újságjaimat, azt hiszem a megjelenése óta gyüjtögetem. Ilyenkor télen meg főként jó szolgálatot tesznek, mert az ember csak tervezget és álmodozik, miféle új dologgal dobhatná fel a következő szezonra a kertjét. Én a 2010. januári számban láttam egy szépet, amiről úgy érzem nekem ezt meg kell valósítanom. Szerintem másoknak is tetszeni fog. A virágos madáretető.



Csak amit nem értek....Azt írja:
Nem kell sok minden a zöldellő madárházikóhoz: kartontető, moha, néhány kövirózsa és természetesen türelem.
Ebből a kartontető ami számomra érthetetlen.... De meg kell hagyni, az összkép nagyon tetszik. Na, ez most első látásra szerelem.


15 megjegyzés:

csakBea írta...

Nem inkább kátránytetőt akartak írni?

Pepi írta...

Hmmmm.....majd még agyalok rajta.Mozgatja a fantáziámat rendesen :-))

3Gracia írta...

Szia Pepi!

Szerintem valamelyik barkács áruházban veszel néhány zsindely lapot az pont jó lesz a tetejéhez. A zsindelynek valójában kátrány a hordozó anyaga! Péter

Pepi írta...

De figyelj csak Péter! Ha a zsindelyt rárakom, arra még tehetek földet? Valami talaj csak kell a kövirózsáknak....
Nagyítom, nagyítom a képet, de csak nem látni rendesen hogy hogy van megalkotva.

Unknown írta...

Szia Gabi, mostanában nem látlak a Gazon, hiányzol...
A kőrózsát, otthon a nagymamám a melléképület tetejére tette, nem is tudom miért,- volt valami oka, és az a cserépen volt. Föld nélkül.

Halkatla

Pepi írta...

Szia Halkatla!
Valóban nagyon keveset néztem be a télen a Gazra. De újra tavaszodik , úgyhogy ismét látni fogsz ígérem. Tegnap is felnéztem, írtam is a most vett növénykékhez, Sz. Laci hunyormagvaihoz. :-)
Szóval föld nélkül a cserépre? OLvastam én is hogy régen a kőfalak megerősítése miatt a kőkerítések tetejére is pakolászták őket. De én azért csak tennék alá valami földet.
A Te blogodat miért nem lehet megnézni?

bolyet írta...

Hát ez a madáretető nagyon klassz!Annak ellenére, hogy van egy kertész végzettségem is ez nekem magas!Én a kövirózsát sóder-föld keverékébe szoktam tenni és köveket is rakok közé.Szeret,kúszni-kapaszkodni én meg hagyom.

Pepi írta...

A lényeg hogy a házikó épüljön meg.... Ha jól megnézzük a tető szélénél van egy magasítás deszkából, azzal biztosítani lehet hogy még rétegeket tegyünk a tetőre. Szerintem.... Én is úgy gondolom, hogy feltétlen teszek a rózsák alá majd valami sóderes földréteget. Ha egyszer eljutok ide , majd ígérem bemutatom. :-)

Felicity & Emese írta...

Kedves Pepi! A tavalyi Csodakert magazinban (tavaszi szám) van egy kép, ahol egy ablak keret be van futtatva rózsalonccal -rózsaszín harangok lógnak a szárról-virágzuhatagként. Nagyon tetszik és szeretnék én is az ablakomba. Van tipped, hogy, honnan szerezhetek be ilyen növényt. Akiket megkérdezetem kertészeket, üzleteket, nem ismerték. Neten találtam róla pár oldalt , de venni nem tudtam. Úgy látom az izlésünk hasonló. Úgy találtam rád, hogy kerestem anyagot a Végzetfa gondozásáról, köszönöm a segítséget, mert úgy nő a virágom mint egy bolond.........Felicity

Pepi írta...

Kedves Felicity!
Ha futó rózsalonc,akkor valami különlegesnek kell lennie. Máris előszedem azt az újságot, hogy többet tudjak mondani :-)

Pepi írta...

Megtaláltam az újságot, de ez nem rózsalonc,ami az ablak köré van futtatva, hanem Rózsalepel.Valóban gyönyörű !!Ha jártas vagy az internetes vásárlásokban, most láttam az ebay-en,onnan tudsz rendelni magot. Ha nem menne írj nekem a fulgabi@yahoo.com-ra és segítek Neked.

Felicity írta...

Tényleg Rózsalepel, eltévesztettem. Sajnos ezt az e-mail címedet visszadobja, úgyhogy itt írok Neked! Örülnék, ha tudnál segíteni mert tavaly nem sikerült. Addig utánajárok, hogy, hogy kell a maggal bánni, hogy legyen is belőle virág.

Pepi írta...

Légyszives írd meg az email címedet!

Pepi írta...

próbálhatsz írni a fuligabi@citromail.hu-ra is.

Felicity írta...

Hogy a madáretetőhöz is hozzászóljak! Pár éve készítettem egy ilyen madáretetőt. Kövirózsát, varjúhájat, kötörő füvet tettem a tetejére. Szerintem fontos az, hogy valahol átfollyon a víz, mert a nedves foldben elkezd rohadni a kövirózsa. Nagyon szép lett!!
Sok sikert!!

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...