2010. január 31., vasárnap

régi fotóalbum



Van egy kedves kolléganőm, Andika, akivel hasonló az érdeklődésünk. Ő is megszállottan évek óta kutatja családja múltát és még nekem a régi könyvek gyűjtése a szenvedélyem, neki a régi fényképek gyűjtése. Régóta gyűjti őket, folyamatosan vásárol újabbakat, albumokat, különlegességeket. Már azon gondolkodtunk, hogy ebből a hatalmas gyűjteményéből egyszer valami kiállítást is össze lehetne hozni. Nemrég vásárolt egy régi fényképalbumot, amit én kaptam most meg a hétvégére, mert én szoktam a régi fotóit bescennelgetni és tárolni ilyen formában. Utána restaurátorhoz fog kerülni, mert szegényt az idő vasfoga eléggé megrágta már. Nem tudtam kihagyni, hogyha egyszer már hozzám került, ne tegyem közszemlére. Hát akkor lapozzunk bele....





A képek legtöbbje az 1800-as évek végén készült.
Egyet emelek ki közülük, nekem ez tetszett meg a legjobban.




Az összes képet mind nem tudom megmutatni, de egy pár képet azért összeszedtem.



Nemcsak a fényképeket, hanem a hátoldalukat is érdemes megcsodálni. Az akkori fotográfusok reklámjai általában szerepelnek rajtuk. Nagyon szemrevalóak úgy gondolom!







4 megjegyzés:

Monika írta...

Fantasztikus!!!!!Nekem is rendszerezni kellene már a régi,családi fotókat!

bolyet írta...

Köszönjük az újabb szemezgetést.. ismét fantasztikus dolgok!És ezek a reklámok...!Tudom, hogy most ezek nagyon "trendik", hiszen sok helyen látni manapság hasonló képeket.Az én szívemet megdobogtatják és főleg a gyermekekről készült képeket szeretem.A kiállítás megnyitójáról feltétlen értesít minket légyszi!

Pepi írta...

Egyedül Andié az érdem úgy gondolom. A kiállítás még erősen csak tervben létezik. De feltétlen szólok majd ha lesz belőle valami.

3Gracia írta...

Megint egy csoda! Azért régen mennyire megadták a módját mindennek és ez nem csak a fényképekre igaz... (pl. a 60 évvel ezelőtt épített házak később fognak összedőlni, mint a ma építettek... bocsi, hogy elkalandoztam a tárgytól, de pont ez jutott eszembe)

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...