2010. január 16., szombat

Humpty Dumpty



Kicsit el vagyok keseredve, mert csináltam egy saját közvélemény kutatást a környezetemben megforduló emberek között és meg kellett állapítanom, hogy manapság nagyon kevesen ismerik Humpty Dumptyt. Egy család volt akinek a gyerekei angol nyelven el tudták szavalni Humpty Dumpty versikéjét. Mint tudjuk Humpty Dumpty, Lewis Caroll : Alice tükörországban c. klasszikus meséjének egyik szereplője, egy öntelt tojásemberke. Egyik kedvenc meseszereplőm volt gyerekkoromban, rongyosra hallgattuk nővéremmel bakelit lemezen ezt a mesejátékot. Még most is kívülről fújom bizonyos részeit.





A múlt nyáron a Váci utcában sétáltam egy nyári napon, amikor egy bolt előtt meg kellett állnom. Tojásemberkék tömege díszítette az üzlet kínálatát minden lehetséges méretben. Egyből betértem és kérdeztem az eladó lánytól, hogy a Humpty Dumptyk milyen árban vannak? Olyan értetlen tekintettel nézett rám, hogy egyből megértettem, ismét egy olyan emerrel állok szemben akinek nem mond semmit ez a név. Helyesbítettem egyből, hogy a tojásemberkékre utaltam. Elég borsos áruk volt, de nem tudtam volna úgy eljönni az üzletből, hogy ne hozzak egyet magammal. Így kiválasztottam a kisebbek közül a legszimpatikusabbat akivel együtt boldogan hagytam el az üzletet. Nagy becsben él nálunk most is, igaz nem kőfalon üldögél, hanem általában az ablakban a virágokon.




Szóval ő a mi saját Humpty Dumptynk.

4 megjegyzés:

csakBea írta...

Szia Pepi! Nahát, hogy egy másik oldalról kelljen idetalálnom!
Azt hiszem én az egyik Mary Poppins könyvben olvastam Humpty Dumpty-ról. Jópofa ez a tojás emberke.
Hi-hi, imádom Agatha Christy könyveit :)

Pepi írta...

Szia!!
Hidd el nem maradtál le semmiről, most próbálok belefogni még. Betegeskedtem a héten és egyszerűen túlteng némi tenni akarás bennem. Holnaptól munka megint, úgyhogy megint csökkennek a bejegyzések. :-)
Mary Poppins a másik hatalmas kedvencem . Na, annak is szentelek egy bejegyzést majd! Érdekes ott nem emlékszem Humpty Dumptyra.De azért persze ott lehet...

csakBea írta...

Képzeld, gondoltam megkeresem neked, hol van a könyvben a Humpty Dumptys rész. Erre nem találom a Mary Poppins könyveimet se, fogalmam sincs, hol lehetnek. Ki vagyok akadva.

Ezt a felvételt te vetted föl lemezről? Van rendes bakelit lejátszód? Lenne egy régi Mazsola lemezem, úgy szeretném archiválni, de nincs már lejátszónk, ráadásul ez nem is a szabvány formátum, hanem úgy emlékszem, külön kellett a lemezjátszó közepére tenni egy "betétet", nagyobb a lyuk rajta, mint a szabvány lemezeken.

Nézz majd be hozzám, megmutatom.

Pepi írta...

Már voltam nálad Bea, írtam magánt is. Küldheted!

Kerti szerszám keretben

Itt az ősz és a kertben nyaralt szobanövényeket pakolászom befelé a teleltetőbe. Itt tartom azokat a  tárgyaimat is amik felújításra várna...